dimarts, 15 de febrer del 2011

Curs virtual "Intervenció amb Homes des d'una Perspectiva de Gènere."

Per cinquè any consecutiu AHIGE posa en marxa el seu curs virtual Intervenció amb Homes des d'una Perspectiva de Gènere. Es tracta d'un curs de formació per a persones que treballen en àmbits com ara l'assistència social, l'educació, l'àmbit acadèmic, així com per a homes interessats en conèixer/es sobre la masculinitat. 

Aquest Curs Virtual pretén ser una eina per ampliar coneixements i habilitats de cara a la intervenció social amb homes.  El curs inclou tres plans: Un teòric, un altre legislatiu i un amb vista a la pràctica, a través del disseny d'un projecte d'intervenció. Es realitzarà en línia, és a dir, través d'Internet. Per a això utilitzarem la plataforma Moodle de programari lliure. 

L'equip docent està compost per diferents professionals amb diversos anys d'experiència en intervenció social amb homes, destacant la participació d'Elena Simón i Julián Fernández de Quero. 

Quant temps dura?

El curs tindrà una durada aproximada de 3 mesos (valorat en unes 125 hores de treball)

Dates de celebració del Curs

El curs començarà el dilluns 21 de febrer de 2011, i finalitzarà el divendres 20 de maig.

Quant costa?

Per inscriure la persona sol licitant haurà d'abonar la quantitat de 110 euros al següent compte corrent especificant (molt important) en el concepte les sigles CV seguides del nom i cognoms ("CV NOM COGNOMS"):
  • CCC: 3058 0858 61 2720003388
  • Concepte: "CV NOM COGNOMS"
MOLT IMPORTANT: Si pagues el curs en nom d'una altra persona, si us plau, que aparegui CV i el nom i cognoms d'aquesta persona, la que va a fer el curs.

Només es considerarà que la inscripció és vàlida quan aquesta es faci abans del 21 de febrer (data d'inici del curs). A més, haurà d'estar ingressada abans d'aquesta mateixa data l'import de la matrícula. Una vegada realitzat l'ingrés s'enviaran les claus d'accés al curs.
 

Com es fa?

A través d'Internet, utilitzarem la plataforma Moodle de programari lliure.

Quanta gent participa?

L'alumnat que conformaran unes 150 persones.
L'equip docent està compost per diferents professionals amb diversos anys d'experiència en intervenció social amb homes en violència de gènere.

De quins temes consta?

El curs consta de 7 temes fonamentals:
  • Feminismes d'ahir i d'avui, Elaborat per la teòrica i activista feminista Elena Simón. Aquest tema repassa la història del feminisme, des dels seus orígens en la Revolució Francesa fins als moviments més recents, fent un especial esment al feminisme de la igualtat i al paper dels homes en el moviment.
  • Masculinitat i moviments d'Homes, Elaborat per Álvaro Ruiz, llicenciat en sociologia, que ha participat en diversos projectes de joventut i ha coordinat els anteriors cursos virtuals d'intervenció amb homes. Aquest tema aprofundeix, d'una banda, en la formació i declivi del model de masculinitat predominant en la modernitat i, d'altra, en la història i les característiques dels moviments d'homes a partir dels 70.
  • Polítiques d'igualtat i àmbits d'intervenció dirigits a homes, Realitzat per Antonio García, treballador social i Secretari d'AHIGE, se centra en el marc legal d'intervenció social definit per les polítiques d'igualtat adreçades a homes que estan començant a proposar, tant en l'àmbit nacional com internacional.
  • Domesticitat, Paternitat i Noves Relacions en perspectiva masculina, Co-elaborat per Antonio García i el doctor Hugo Gensini, amb llarga trajectòria en el camp de la pediatria social. Aquest tema s'endinsa en l'àmbit del domèstic i l'íntim: la coresponsabilitat domèstica, la paternitat i les noves relacions igualitàries de parella.
  • Salut i Sexualitat: riscos, mites i propostes Tractarà sobre sexualitat i salut masculina i comptarà amb la participació de Julián Fernández de Quero, Ex - president de la Societat Sexològica de Madrid i de la Fundació SEXPOL.
  • Violències Masculines i Experiències d'Intervenció Es dedica a la violència i la seva relació amb la masculinitat, amb especial deteniment en la violència de gènere o domèstica. Co-elaborat per Rafael Soto i Juan Calderón, a partir de les experiències del projecte Gandhi per a la intervenció amb homes que han exercit agressions per raons de gènere.
  • Intervenció amb Joves: construir xarxes d'igualtat Aquest tema set es centra en la joventut i les experiències d'intervenció dutes a terme des de AHIGE.
Hi ha 3 activitats bàsiques que l'alumnat del Curs de realitzar:
  1. Fòrum Temàtic: Hi haurà un FÒRUM per cada bloc temàtic, en el qual els estudiants han de publicar una reflexió.
  2. Qüestionari: Cada alumne / a ha de completar un qüestionari sobre les lectures.
  3. Treball de Grup: Es formaran grups de treball per plantejar sobre paper el disseny de Petits Projectes d'Intervenció elaborats col.lectivament.
Com no, el /la alumne comptarà amb tutories, ja que aquestes són un mitjà per al contacte entre docents i estudiants. En elles es rebrà assessorament sobre qüestions de contingut o de forma sobre els treballs, relacionades amb el maneig del programa informàtic, dates, suggeriments sobre el funcionament del curs, orientació bibliogràfica, etc. 

La tutoria es realitzarà a través de correu electrònic o per telèfon. La persona que demana el servei estarà dirigint al coordinador del curs que o bé ajustar ell mateix la tutoria o bé derivarà la consulta a la persona indicada, depenent del cas. 

Des AHIGE volem repetir la grata experiència i èxit que van tenir les anteriors edicions, experiència interessant d'aprenentatge col.lectiu i interactiu gràcies als fòrums i els treballs de grup que es van realitzar al llarg del mateix. 

Contacte

Pots contactar amb nosaltres a través del correu electrònic o per telèfon: