dijous, 10 de març del 2011

Hollaback o Atreveix-te!!

Avui us deixare'm penjat els enllaços d'un blog anomenat HOLLABACK (traduït de l'argot seria com atreveix-te), en que les persones hi denunciin actes d'assatjament al carrer i en penjin videos i fotografies.

L'enllaç del seu blog és http://www.ihollaback.org/ i també els podeu seguir pel facebook http://www.facebook.com/ihollaback*
Us copiarem al català l'explicació del seu projecte:

“Hollaback! és un moviment dedicat a eradicar l'assetjament al carrer utilitzant la tecnologia mòbil. L'assetjament al carrer és una de les formes més generalitzades de la violència de gènere i una de les menys legislades en contra. Comentaris de "Et veuries bé en mi" a les palpentes, el parpelleig i l'assalt són una realitat diària i global per a les dones i les persones LGBT. Però poques vegades es denuncia, i és culturalment acceptat com "el preu que paga" per ser dona o per ser gai. A Hollaback!, no ho acceptem.

Creiem que tota persona té dret a sentir-se segura i confiada sense ser objectivat. L'assetjament sexual és un crim de porta d'enllaç que crea un ambient cultural que fa que la violència de gènere sigui vàlida . Existeix un marc jurídic clar per retreure l'assetjament sexual i l'abús a la llar i a la feina, però quan es tracta dels carrers, les apostes estan tancades. Aquesta diferència no és perquè l'assetjament al carrer fa menys mal, és perquè no hi ha hagut una solució. Fins ara. L'explosió de la tecnologia mòbil ens ha donat una oportunitat sense precedents per acabar amb l'assetjament de carrer, i amb ella, l'oportunitat de prendre en una de les últimes fronteres per als nous drets de la dona a tot el món.

Mitjançant la recopilació de les històries de les dones i de persones LGBT i les imatges d'una manera segura i capaç de compartir amb les nostres aplicacions de telèfon mòbil propi, Hollaback! és la creació d'una iniciativa de multitud de fonts per posar fi a l'assetjament del carrer. Hollaback! trenca el silenci que ha perpetuat la violència sexual a nivell internacional, afirma que qualsevol i tota la violència de gènere és inacceptable, i crea un món on tenim una opció i, més important encara, una resposta.”

*El material audiovisual només es troba a la pàgina del facebook

Exemples de denuncia feta: